Kopen en advies geeft u informatie over broodbakmachines broodbakmachine.kopen-en-advies.nl is de onafhankelijke advies-site voor het kopen van een broodbakmachine (o.a. Panasonic, Inventum, Princess, Unold, Tefal, Kenwood, etc)
Veelgestelde vragen
Met een broodbakmachine maakt u thuis de heerlijkste broden.
Redactie   Broodbakmachines   Kooptips en winkels   Tests en reviews  

Veelgestelde vragen over broodbakmachines

Onze redactie ontvangt regelmatig vragen over broodbakmachines. In het onderstaande overzicht treft u de meest gestelde vragen en een antwoord om u met uw probleem te helpen.

Waarom zakken mijn broden in elkaar?

U moet op een aantal zaken letten. Heeft u de deksel gesloten gelaten tijdens het bakken? Zorg dat u de machine niet verplaatst tijdens het bakken en zorg dat de machine trillingsvrij is opgesteld. Controleer of de verhoudingen van uw ingrediënten wel kloppen. Mocht dit allemaal niet helpen dan kunt u volgende keer wanneer het bakprogramma eindigt, het programma bakken nog eens uitvoeren voor een periode van 10 tot 15 minuten.

Waar kan ik recepten vinden?

Bij uw broodbakmachine is waarschijnlijk een receptenboekje meegeleverd. Volg in het begin dit boekje nauwkeurig omdat u dan de bereidingswijze van uw broodbakmachine leert kennen. De volgorde waarin u de ingrediënten moet toedienen verschilt namelijk nog wel eens per broodbakmachine. Ook bij de boekhandel zijn verschillende boeken verkrijgbaar met brood recepten. U kunt ook de zoekmachine onder aan deze pagina gebruiken om naar recepten op het internet te zoeken. Deze recepten zijn helemaal gratis!

Heb ik speciale ingrediënten nodig voor het bakken van mijn brood?

U kunt zelf uw eigen ingrediënten kopen. U kunt bijvoorbeeld kant en klare producten kopen bij de supermarkt maar ook uw meel halen bij molens. Er zijn in Nederland een aantal molens die meel verkopen speciaal voor thuisgebruik.

Kan ik ook puntjes bakken of een pizza maken?

De broodbakmachine kunt u enkel gebruiken om het deeg te kneden en te laten rijzen. Nadat het kneden en het rijzen afgelopen is moet je de broodjes of pizza zelf afbakken in de oven.

Is een broodbakmachine vooraf in te programmeren?

Dit is niet op alle machines mogelijk. Deze functionaliteit verschilt per broodmachine. Vaak is het mogelijk om een gekozen programma op een later tijdstip te laten beginnen. Raadpleeg hiervoor het overzicht op onze website.

Hoe lang duurt het ongeveer voordat het brood klaar is?

De bereidingstijd is afhankelijk van de broodbakmachine en de hoeveelheid deeg die gebruikt wordt. U moet toch al snel aan een uur of drie denken. Er zijn ook broodbakmachines die een snelbak programma hebben. Hiermee is het mogelijk binnen een uur een vers brood op tafel te hebben staan.

In plaats van krokant doet mijn brood slap aan, is er een manier om dit te voorkomen?

U kunt het beste uw brood direct na het bakken uit de vorm halen. U kunt ook proberen de korstkleur donkerder in te stellen zodat het brood knapperiger wordt.

Hoe komt het dat de onderkant van mijn brood vaak taai wordt?

Het is belangrijk dat u het brood direct na het bakken uit het bakblik haalt en daarna op bijvoorbeeld een rooster legt zodat het goed kan uitwasemen. Veel broodbakmachines hebben een functie om een brood nog 1 tot 2 uur warm te houden, maar hierdoor zal uw korst slapper worden. Gebruik deze functie dus zo min mogelijk voor het beste resultaat.

Kan ik een zelfgebakken brood ook invriezen?

Ja u kunt uw broden zonder probleem invriezen. Verpak hiervoor het brood in plastic zodra het helemaal is afgekoeld. Probeer het brood wel binnen 2 weken op te eten anders neemt de kwaliteit af.

Hoe maak ik mijn brood minder kruimelig?

Waarschijnlijk heeft u met uw broodbakmachine een glutenvrij brood gemaakt. Dit type brood zal altijd kruimelig zijn. U kunt een aantal maatregelen nemen om de kruimeligheid iets te beperken. Probeer wat vloeibare boter te gebruiken i.p.v. olie, gebruik zoveel mogelijk eigeel en minder eiwit. Vervang een deel van het water door melk en gebruik Fiberhusk(vlozaad) om het brood meer samenhang te geven.

Waarom moet ik een ander gewicht instellen wanneer ik een volkorenbrood wil bakken?

Een volkorenbrood is een compacter brood dan een standaard wit brood. Hierdoor is het gewicht van een volkorenbrood ook stukken zwaarder en zult u dus een afwijkend gewicht moeten instellen.
Zoeken naar broodbakmachine informatie
Met een broodmachine bent u uw eigen bakker

Haal de verse geur van warm brood binnen in uw eigen huis met een broodbakmachine.


    

© 2006-2015 kopen-en-advies | adverteren | disclaimer | contact