Kopen en advies geeft u informatie over broodbakmachines broodbakmachine.kopen-en-advies.nl is de onafhankelijke advies-site voor het kopen van een broodbakmachine (o.a. Panasonic, Inventum, Princess, Unold, Tefal, Kenwood, etc)
Consumentenbond
Met een broodbakmachine maakt u thuis de heerlijkste broden.
Redactie   Broodbakmachines   Kooptips en winkels   Tests en reviews  

Consumentenbond broodmachine test

In september 2005 heeft de consumentenbond 6 verschillende broodbakmachines getest. Daarnaast is ook het Design van de machines beoordeeld, al is dit niet in de uitslag verwerkt.

De winnaar

Winnaar van de test is de Panasonic SD 207 YYDB


De machine heeft een kneedhaak die makkelijk uit het brood is te verwijderen, eenvoudig is schoon te maken en speciale programma's heeft voor pizzadeeg en sandwiches. Nadeel is het ontbreken van een kijkvenster en de Nederlandse aanduiding op de knoppen. Het ontwerp is daardoor wat ondoordacht en doet nogal saai aan.


2e en 3e in de test werden respectievelijk de Breville BR3 en de AFK BM-2.

De test

Alle broodbakmachines zijn beoordeeld op prestaties, gebruiksgemak, geluid, energiegebruik en veiligheidsaspecten. Het ontwerp van de broodbakmachines is beoordeeld door een designmanager. Het design oordeel speelt geen rol in het testoordeel.

Conclusie

Met een broodbakmachine kunt u net zulk goed brood bakken als dat van de supermarkt en de bakker. Voordeel is dat u zelf bepaalt wat er in uw brood zit. Opvallend is dat veel machines erg heet worden wat bij een aanraking zelfs tot blaren kan leiden.

Meer info

De volledige test kunt u bekijken en lezen op de consumentenbond site. Klik daarvoor op deze link. U moet wel lid zijn van de consumentenbond om het artikel te mogen lezen.


Zoeken naar broodbakmachine informatie
Met een broodmachine bent u uw eigen bakker

Haal de verse geur van warm brood binnen in uw eigen huis met een broodbakmachine.


    

© 2006-2015 kopen-en-advies | adverteren | disclaimer | contact