Kopen en advies geeft u informatie over broodbakmachines broodbakmachine.kopen-en-advies.nl is de onafhankelijke advies-site voor het kopen van een broodbakmachine (o.a. Panasonic, Inventum, Princess, Unold, Tefal, Kenwood, etc)
Kooptips
Met een broodbakmachine maakt u thuis de heerlijkste broden.
Redactie   Broodbakmachines   Kooptips en winkels   Tests en reviews  

Kooptips

Een broodbakmachine is een aankoop waar u lang plezier van wilt hebben. Een goede voorbereiding vergroot uw kans dan ook op een goede aankoop. Op deze pagina treft u enkele aankooptips.

Weet wat u zoekt!

Er zijn veel verschillende broodbakmachines verkrijgbaar. Het is belangrijk om voor u zelf te bepalen welke eigenschappen u belangrijk vindt en op basis van die eigenschappen een juiste broodbakmachine te vinden.

Capaciteit

Bepaal de maximum capaciteit die u nodig heeft om broden te bakken. Met broodbakmachines kunt u broden bakken in diverse gewichten. Sommige broodbakmachines vormen een uitzondering doordat ze alleen de grote of kleine formaten kunnen bakken. De gewichten variƫren onderling van 450 tot 1600 gram.

Signalering

Bekijk goed op welke manier de broodbakmachine u een signaal geeft het deeg gereed is om verder verwerkt te worden, zoals bv het toevoegen van extra ingrediƫnten.

Timers

Wilt u een broodbakmachine met een timer functie? Op de goedkoopste modellen kan een timer ontbreken, let hier dus goed op. Niets is prettiger dan 's morgens wakker te worden met de geur van een net gebakken brood.

Warmhoud functie

Wanneer u niet altijd meteen het brood uit het blik kan halen wanneer het klaar is, is het aan te raden om een machine te kopen die een warmhoud functie heeft. Wanneer een brood namelijk in het blik afkoelt, wordt deze zacht en sponzig. De warmhoud functie houdt uw brood dus warm zodat u heerlijk krokante korst behoudt.

Deegsoorten

De meeste broodbakmachines kunnen ook andere soorten deeg maken dan dat van standaard broden. Ook zoete broden en cake kunt u prima met deze machines maken. Bij de toevoeging van suiker zal het bak proces wel wat langer duren om te voorkomen dat de suiker verbrand. In sommige machines kunt u ook bolletjes of pizza deeg maken.

Jam maken

Wilt u ook jam kunnen maken? Tegenwoordig kunt u met de nieuwste broodbakmachines ook de lekkerste jams maken. De machine zal eerst uw fruit koken en na het toevoegen van bv suiker zal uw jam gemaakt worden.

Nederlandstalige handleidingen

Helaas komt het soms nog voor dat een handleiding niet in het Nederlands geleverd wordt. Bepaal voor u zelf of u dit belangrijk vindt en informeer vooraf dus ook of de handleiding in het Nederlands wordt meegeleverd.

Vergelijk prijzen

Tussen verschillende winkels kunnen behoorlijke prijsverschillen bestaan. Het is dus zeker de moeite om de prijzen tussen een aantal winkels te onderzoeken. Veel winkels hebben hun assortiment ook op Internet staan, dus gebruik deze mogelijkheid dan ook.

Vraag naar garantie en service

Bij de meeste elektronica en huishoudwinkels zal garantie en service geen probleem vormen. Wanneer u een broodbakmachine via het internet koopt of ongespecialiseerde winkel, kunt u eventueel problemen krijgen. Laat u dus goed voorlichten en vraag naar de geldende garantievoorwaarden. Normaal gesproken heeft u in elk geval recht op de fabrieksgarantie. Dingen die u kunt navragen zijn wat er gebeurd wanneer een broodbakmachine gebreken vertoont binnen de garantieperiode? Wat zijn de garantievoorwaarden en wie gaat de eventuele kosten betalen?


Zoeken naar broodbakmachine informatie
Met een broodmachine bent u uw eigen bakker

Haal de verse geur van warm brood binnen in uw eigen huis met een broodbakmachine.


    

© 2006-2015 kopen-en-advies | adverteren | disclaimer | contact